• CONT
  • Niciun produs în coș.

DISCIPLINĂ POZITIVĂ – PRIMII TREI ANI, impresii după primul masterclas cu Miruna Jovin

Miruna, Miruna, te-aș asculta-ntruna

O mai țineți minte pe Miruna? Vă povesteam la un moment dat, când Miruna se pregătea să susțină un curs de disciplină pozitivă pentru părinți, cât de recunoscătoare sunt eu vieții, destinului, lui Dumnezeu, mie, oamenilor din jur și cui o mai fi, pentru faptul că au făcut posibilă existența Mirunei în viața mea și, de fapt, a noastră. Pentru cum sunt eu azi și pentru relația pe care o am cu Victor, mulțumirile merg, în mare parte, către Miruna.

Nu știu câți/câte dintre voi, după ce am scris atunci despre Miruna, au mers la cursul ei. Nu știu  cât de bine m-am făcut eu înțeleasă, dar ceea ce am învățat de la ea, ne-a adus azi, pe mine și pe Victor, aici unde suntem, exact așa cum suntem, iar mie mi se pare că suntem bine.

Mă uit înapoi la mine cea de acum câțiva ani, la gândurile mele de atunci, la relația mea de dinainte cu Victor și nu-mi vine să cred că am pierdut atâția ani mergând prin ceață, frig și întuneric. Lucrurile s-au luminat, în ceea ce mă privește, de când am întâlnit-o pe Miruna cu a ei disciplină pozitivă.

Ce fac când nu vrea să se imbrace se spele, să-și ia medicamentele, să meargă, să se încalțe, să se joace ”frumos„, să nu arunce cu obiecte în sus, să nu lovească alți copii și multe, multe altele cu care sunt sigură că vă confruntați? Ce ne facem cu desenele, cu tableta, cu crizele de furie, cu NU-urile, cu DE CE-urile? Îi pedepsim? Țipăm și mai tare atunci când vedem că nu ne ascultă? Le dăm una la fund dacă vedem că nu face exact ce-i zicem noi? Nu! Rezolvarea nu e așa.

Ascultați-o pe Miruna! O să vă fie de folos!

Aceste webinar a fost săptămâna trecută, dar vestea buna e că pe Miruna o s-o mai găsiți pe totuldespremame.ro vorbind și despre alte teme.

Sper s-o asculte cât mai mulți părinți pe Miruna și nu doar în fața laptopului/tabletei/telefonului când vizionează acest video, ci și în cele mai grele momente, atunci când apare tensiunea în relația cu copilul. Atunci e bine să vă amintiți de Miruna și de sfaturile ei și să-i dați ascultare!

Acest articol a fost publicat pe site-ul www.totuldespremame.ro in cadrul rubricii Mama lui Victor

0 Comentarii la "DISCIPLINĂ POZITIVĂ – PRIMII TREI ANI, impresii după primul masterclas cu Miruna Jovin"

    Lasă un mesaj