• CONT
  • Niciun produs în coș.

Cum m-a ajutat un curs online în viața de cuplu

Trăim, probabil, în secolul cel mai prolific din punct de vedere al accesului la informații. Găsim, la un calculator și câteva click-uri distanță, o cantitate enormă de informație. Discuția despre cât de corectă este această informație și cât de mult corespunde ea realității este lungă și are foarte multe aspecte. Îmi propun ca în acest articol să vorbesc de avantajele pe care un acces atât de rapid și la o mare cantitate de informație le aduce în viețile noastre. Și pentru că am profitat de asta de când sunt părinte, le voi trata din acest punct de vedere.

Undeva, în sinea mea, sunt convinsă că cel care a făcut primul curs online s-a gândit în primul rând la părinți și îi mulțumesc pentru asta. Împreună cu tatăl copiilor am urmărit câteva astfel de cursuri, unele pentru părinți, altele pentru cuplu. A fost…intens. Timpul cu copiii, felul nostru de a fi, programul copiilor noștri nu ne-ar fi permis niciodată să mergem împreună la un astfel de curs. Mulțumită însă cursurilor online am putut să facem asta, în liniște, împreună. Trebuie să recunosc că pe soțul meu l-am luat prin învăluire înainte de primul curs. În fiecare zi îi lăsam la îndemână fragmentul care credeam eu că îl va interesa. Cu prima ocazie pe care am avut-o, am decis să ne uităm împreună la un modul. Și ne-a plăcut și apoi am continuat așa. Fiecare dintre noi și-a găsit apoi pasiuni individuale, dar am făcut o rutină din a urmări împreună un curs pe o temă de interes pentru amândoi. Iată, mai jos, șapte avantaje ale cursurilor online pe care noi le-am identificat împreună.

Varietate, cantitate, calitate

De la chimie organică la matematici avansate cam toate se găsesc sub formă de curs online. Depinde acum de pasiunile fiecăruia dintre voi. Noi am ales cursuri dedicate vieții de familie, cuplurilor după apariția familiei și în general cele care aveau familia în centrul atenției. Având profesii diferite fiecare dintre noi a ales și cursuri care să ne ajute în dezvoltarea profesională.

Informație prețioasă la un preț corect

Din ce am investigat noi, prețurile diferă foarte mult, dar toate, cel puțin în ceea ce ne privește, au avut un raport corect între informația oferită și prețul solicitat. Atunci când ni s-a părut scump, ne-am gândit că suntem, de fapt, două persoane care beneficiem de respectiva informație, cursul rămâne al nostru, sigur că informația se va actualiza în timp, dar, odată ”înrolat”, vei beneficia de alte oferte speciale în virtutea achiziții inițiale. Am pus în balanță timpul pe care l-am fi pierdut în trafic, orarul la care ar fi trebuit să aderăm și eventualele aranjamente în ceea ce privește supravegherea copiilor. Am tras linie și am ales un curs online.

Confort și intimitate

Cred că depinde foarte mult de firea oamenilor implicați. Soțul meu nu ar fi acceptat niciodată să achiziționeze un curs dedicat cuplului. A priori, el consideră că un curs este, în principal, pentru femei. Este convins că ar fi singurul bărbat care să participe la așa ceva și nu vrea să fie un deschizător de drumuri, nu în acest domeniu. Se simte bine primind sfaturi despre viața de cuplu în intimitatea casei noastre. Consideră, ca și mine, de altfel, că aceste lucruri trebuie discutate întâi în familie și că atâta timp cât nu este nevoie de ajutor din exterior să le discutăm pe canapeaua noastră comodă.

Interacțiune în propriul ritm

Eu sunt o persoană sociabilă. Nu același lucru aș putea să spun despre soțul meu. Dacă eu fac cu plăcere toate sarcinile în timpul unui workshop și nu mă rușinez deloc, el se simte mai confortabil să privească. În timpul unui curs online dedicat cuplului am avut de făcut un exercițiu care prespunea să ne spunem unul altuia ceva foarte intim despre care nu mai discutasem niciodată. A fost ușor să o facem însă fiind doar noi doi și un pahar de vin. Poate cel mai important lucru este că amândoi am avut curajul să punem întrebări pe chat-ul cursului. Întrebări intime despre care nici unul și nici celălalt nu ne-am fi simțit confortabil să le punem de față cu mai mulți oameni.

În pas cu tehnologia

Un criteriu foarte subiectiv, știu. Dar eu, în viața asta mă tem că nu voi putea ține pasul cu tehnologia și mi-ar părea rău să fie așa. Ori un curs online mă obligă să îmi actualizez informațiile și să le și implementez. Mă simt mai tânără când știu ce înseamnă un webinar, un masterclass și cum pot fi ele urmărite. Observ în același timp o tendință în creștere cu privire la mutarea cursurilor în ceea ce înseamnă online. Dacă le folosesc sunt și eu ”pe val” cum ar spune copiii mei. Iată deci argumentele mele în favoarea unui curs online dedicat cuplului. Să punem deci burta pe carte și vinul în pahar.

Vrei să depășești problemele care apar în cuplu sau sincopele în relație? Atunci înscrie-te  la cursul online PENTRU NOI DOI susținut de Domnica Petrovai. Te poți bucura, astfel, de sfaturile și răspunsurile unuia dintre cei mai buni specialiști în terapia de cuplu de la noi! Înscrierile se pot face aici  https://goo.gl/shL9hf

16th ianuarie 2017

0 Comentarii la "Cum m-a ajutat un curs online în viața de cuplu"

    Lasă un mesaj