• CONT
  • Niciun produs în coș.

Cum funcționează un bebeluș – masterclass cu dr Ilinca Tranulis

Fenomene normale” spune medicul dacă il suni, iar pe bloguri nu ești sigură că vei găsi cele mai adevărate informații. Află de la un specialist care sunt principalele fenomene fiziologice din primele luni de viață ale bebelușului tău și ce poți face pentru a-l crește liniștită și fericită.

Cum funcționează un bebeluș? Pentru multe dintre mămici, prima lună de viaţă a celui mic este şi cea mai dificilă, mai ales dacă vorbim despre primul copil, iar întrebările şi temerile sunt numeroase. În acest masterclass online, Ilinca Tranulis va descifra trei dintre aspectele esențiale ce ţin de îngrijirea nou-născutului.

Cele mai multe mame sunt stresate de creșterea în greutate, mai ales în prima lună de viață. Bebelușul este cântărit la naștere, în fiecare zi cât stă în maternitate și la externare, apoi mamele ajung acasă și sunt stresate că trebuie să-l cântărească mereu și se preocupă de fiecare gram în minus sau în plus, pentru că nu știu exact ce este bine și ce este rău.

De multe ori, ajunse acasă, mamele pot întâmpină diverse probleme pentru care nu au cum să primească un răspuns imediat de la o persoană cu autoritate în domeniu sau de la medicul curant, iar tot ce găsesc online este adesea copleșitor și provine din surse nedeterminate.

Ne dorim ca mamele, care oricum sunt de cele mai multe ori epuizate de programul sugarului, să nu mai fie stresate și de lucrurile mărunte din evoluția acestuia și de aceea îți propunem să afli despre incidențele fiziologice ale nou-născutului direct de la un specialist.

Phototherapy

ICTERUL FIZIOLOGIC

     Care este icterul fiziologic normal la nou-născuți și care nu? Ce faci dacă apare în cazul bebelușului tău și deja ești acasă cu el? Cum se manifestă și care sunt motivele apariției? Este în regulă dacă bebelușul face febră, refuză sânul sau este somnolent? Când este cazul să apelezi la un doctor? dr. pediatru Ilinca Tranulis va răspunde structurat la toate aceste întrebări și va clarifica unele dintre principalele îngrijorări ale mamelor legate de apariția și tratarea icterului fiziologic.

Black and white shot of newborn baby right after delivery

SCADEREA ÎN GREUTATE

     Cât este normal să piardă în greutate un nou-născut în primele zile de viață și când revine greutatea inițială? De ce anume sunt determinate aceste scăderi în greutate? Contează dacă este băiețel sau fetiță? Dacă este alăptat, cum știi dacă se alimentează suficient și ia în greutate cât este normal? La toate aceste întrebări și la multe altele din acest registru va răspunde, pentru toate mamele, Ilinca Tranulis, scăderea sau creșterea în greutate fiind un indicator foarte bun al stării de sănătate a copilului.

regurgitare nou nascut

 REGURGITAȚIILE

     Regurgitarea la bebeluși este una dintre problemele care îi fac pe părinți să se îngrijoreze, cu atât mai mult dacă este vorba despre primul copil. De ce continuă să regurgiteze bebelușul dacă este corect alăptat sau i se dă laptele prescris de medicul pediatru? Până la ce vârstă este normal ca micuțul să regurgiteze? În cazul în care cantitate regurgitată este mare, ce se poate face? Ce se poate face pentru a preveni înecarea dacă bebelușul se culcă la scurt timp după e mănâncă?

16th martie 2017

0 Comentarii la "Cum funcționează un bebeluș - masterclass cu dr Ilinca Tranulis"

    Lasă un mesaj