• CONT
  • Niciun produs în coș.

Cine poate să arunce primul piatra infidelității?

Specialiștii spun că pentru a depăși un obstacol, trebuie mai întâi să-l vezi și, mai apoi, să găsești cauza. O dată aceasta eliminată, va fi mult mai ușor să găsești rezolvarea problemei. Care sunt motivele care duc la infidelitate? Cum se instalează ea și cine e, de fapt, de vină?

De vină nu este niciodată unul singur”

Sigur că nimeni nu caută infidelitatea cu lumânarea. De cele mai multe ori se instalează pe neașteptate, atunci când lipsa comunicării s-a instalat de mult. Dar nu este niciodată unul singur care poate fi arătat cu degetul. Într-o proporție sau alta, vina este a ambilor parteneri. Vina îi aparține celui care este infidel, dar și celui înșelat, iar infidelitatea poate fi de multe ori considerată o formă de evadare din probleme personale ale cuplului.

Nu s-a întâmplat nimic, a fost doar sex!”

Frica de intimitate, teama de a fi rănit, trădat, înșelat, părăsit, neîncrederea în tine și în cel de lângă tine, nevoia de validare și sentimentul de îndreptățire – neîmplinite, toate te fac vulnerabil. Toate te pot face să înșeli. Ești vulnerabil să rănești și să îți sabotezi relația ta cu tine și cu cel de lângă tine. Ne amăgim adesea prin tot felul de convingeri: „Nu s-a întâmplat nimic, a fost doar sex”, „M-ai respins de atât de multe ori, cum credeai că voi rezista fără o viață sexuală normală?”, „Ce nu știi, nu te poate răni”, „Nu mi-a lipsit nimic din partea soțului meu, s-a purtat exemplar”, „Acum am aflat că avea o amantă de mulți ani și eu nu am știut nimic”, „Nu pot să aleg, le vreau pe amândouă.”, „Eu am înșelat în relațiile anterioare și știu cât de ușor poți minți și păcăli pe cineva, așa că l-am înșelat prima ca să îmi fie mai ușor când mă va înșela el”, „Toți bărbații înșeală, este în firea lor, nu sunt nici prima nici ultima femeie înșelată”. De câte ori nu am auzit toate aceste replici?

Le numim scuze. În fapt, sunt vulnerabilități, fie că vorbim de abuz (ceilalți se folosesc de tine și au intenții ascunse), abandon (dacă nu ești atent vei fi înșelat/părăsit) , respingere (va găsi pe cineva mai bun, mă simt defect și inferior, nu sunt suficient de bun pentru ea), deprivare (nimeni nu mă va iubi așa cum am eu nevoie), îndreptățire (eu sunt un bărbat deosebit, altul ca mine nu mai găsește, am făcut atâtea pentru ea, însă nu o simt cu totul pentru mine, nu simt că mă iubește cum am eu nevoie). Nimic din toate acestea nu te ajută să construiești o relație sigură cu partenerul, sau să o menții, și vei continua să fii vulnerabil la atracțiile și atenția celorlalți, să cauți aprobări și validări din exterior, să fii iubit, văzut, protejat.” (Domnica Petrovai)

Vrei să depășești problemele care apar în cuplu sau sincopele în relație? Atunci înscrie-te  la cursul online PENTRU NOI DOI susținut de Domnica Petrovai. Te poți bucura, astfel, de sfaturile și răspunsurile unuia dintre cei mai buni specialiști în terapia de cuplu de la noi! Înscrierile se pot face aici  https://goo.gl/shL9hf

Femeile sunt la fel de infidele ca bărbații.”

Atât pentru o femeie, cât și pentru bărbat, nesiguranțele personale și problemele nerezolvate în cuplu cresc riscul infidelității. Nu există cineva mai întemeiat să înșele sau care o face cu precădere. Femeile sunt la fel de infidele ca bărbații, doar motivele și percepția sunt diferite. Multe femei spun că se simțeau singure, lipsite de afecțiunea soțului/partenerului, și aveau nevoie de cineva care să le asculte, care să le înțeleagă sau de cineva care să le protejeze. Bărbații, însă vorbesc adesea despre nevoia lor de respect, apreciere, își doresc să simtă că primesc atenție și să simtă că pot mulțumi o femeie, să nu se simtă respinși. Pentru amândoi, sexul este despre viața lor emoțională, vulnerabilitațile și nevoia lor de a se simți în modul cel mai profund iubiți.

De ce unii aleg să-și rezolve problemele și alții să fie infideli?

Suntem cu toții diferiți și abordarea noastră față de problemele pe care le avem este, de asemenea, diferită. Depinde de puterea fiecăruia de a tolera disconfortul problemelor, de a nu le evita și de a se putea confrunta cu ele, precum și de capacitatea de a le rezolva. Cei care află după mult timp că au fost înșelați sunt uimiți și nu înțeleg cum de partenerul nu a vorbit despre ce se întâmpla între ei. Când și cum s-a produs ruptura pare un mister.

Bărbații spun cu mai mare ușurință că este vorba doar de „sex”, însă sexualitatea lor este profund legată de viața lor emoțională. De cât de multă încredere au în ei și de puterea și maturitatea lor de a iubi. Femeile vorbesc despre „iubire” mai mult, despre faptul că s-au îndrăgostit. Puține căsnicii și relații cu amanta sau amantul însă rezistă cu adevărat. Pentru că aventura este o vacanță fără să-l cunoști pe celălalt cu adevărat și problemele tale din relația prezentă se vor reactiva și în relația cu amantul sau amanta, chiar dacă într-o altă formă. Vina este, așadar, a amândurora și numai de amândoi depinde ca relația să poată fi reparată.

0 Comentarii la "Cine poate să arunce primul piatra infidelității?"

    Lasă un mesaj